Menu

Tävlingsbidragen i den första fasen

Välkommen till nätgalleriet för de bidrag som lämnats in under den första fasen av arkitekturtävlingen för Guggenheim Helsingfors. Galleriet innehåller bilder och konceptbeskrivningar av alla bidrag som anlänt inom den angivna tidsfristen. Du kan bläddra bland tävlingsbidragen, göra sökningar utifrån registrerings-id eller sakord, spara dina egna favoriter samt skapa och dela din egen finalistlista.

Till galleriet

På kartan ser man från vilka alla länder det har kommit in bidrag till arkitekturtävlingen för Guggenheim Helsingfors. Sammanlagt 1 715 bidrag från 77 olika länder lämnades in till denna internationella arkitekturtävling, som genomförs anonymt i två faser.* Aldrig förr har så många bidrag lämnats in till denna typ av tävling.

Den första fasen av tävlingen var öppen för kvalificerade arkitekter – som individer eller i lag – över hela världen. De kunde komma från vilket land som helst och delta antingen individuellt eller som grupp. De ledande länderna, mätt enligt antalet tävlingsbidrag, är USA, Italien, Finland, Storbritannien, Frankrike och Japan.

De sex finalisterna, som utsetts av tävlingsjuryn bland bidragen till det första skedet i tävlingen, offentliggjordes 2 december 2014.